Peel Hunt

Raising the bar for responsible workspace design

A multi-purpose environment with collaboration at its core, Peel Hunt’s new London headquarters has been built with both innovation and invention in mind.

Scroll down
Close

Peel Hunt Project summary

Services provided

Interiors

Sectors

Commercial, Offices

Locations

UK - Midlands, south-west England and Wales

Close

Project story

An incredible 40,000 sqft of office space tailored toward clients and staff, the firm’s unique base of operations forges a bold new path in the world of flexible workplace design.

Having delivered a number of advanced workspace fit-outs across the Capital, Mace was brought onboard to fulfil Peel Hunt’s ambition of transforming a base fit-out into a fully functional, tailor-made workspace.

Mace took on the experimental task of operating within a new building alongside a new building management team with systems and procedures that hadn’t been trialled before.

Transforming both client and staff floors within a multi-tenanted building required precision to detail and consistent interaction between the landlord and tenants. Both floors were delivered seamlessly in two phases of just 12 weeks, despite the challenges of simultaneously working on one half of the floor plate in isolation and maintaining the other half as a fully functional space for staff.

The first phase of the development saw production of an open-plan space, complete with cellular offices and meeting rooms, staff breakout areas and a designated trading floor. The second phase focused primarily on fitting out a dedicated space to welcome clients. This included a cutting-edge auditorium accommodating up to 110 people, as well as a vast range of hybrid meeting rooms that double up as event and dining space.

POINTS OF NOTE

Operating cleaner and greener

To support in our operational carbon targets, we opted for clean tech, used only electric and hybrid plants and ensured appliances and tools were switched off when not in use to reduce our electricity usage. Water use was restricted through flow limiters in public restrooms and efficient tap aerators for the welfare water outlets. Finally, to ensure our work in achieving net zero carbon is sustained, we worked with the design team to review the energy efficiency of the building for its life cycle after fit-out. All of this has led to the project achieving the highest Considerate Constructors Scheme score possible in Mace Interiors history as well as an award for Most Considerate Site Runners-Up at the 2021 National Site Awards.

Investing in our communities

On every Mace development, we’re committed to creating a positive legacy in the communities in which we work. With this in mind, the project team partnered with Peel Hunt to provide Christmas Hampers for hundreds of children, as part of a joint endeavour with children’s charity Rays of Sunshine. During a period when volunteering was restricted due to the social distancing measures, this initiative had a huge impact on the young children that the charity care for around the clock.